Neotech

Neotech är ett svenskt rollspel som utspelar sig år 2059. Hur ser världen ut om sextio år? I Neotech ges en beskrivning som känns rimlig. Världen som man rollspelar i är inte lik den som finns i de flesta efter-katastrofen-spel och inte heller direkt lika brutal som iCyberpunk eller Shadowrun. Tonvikten ligger mer på realism och logiskt tänkande. Detta innebär dock inte att våld och aktion lyser med sin frånvaro. Neotech har nog mer vapen, ammunition och stridsregler än något annat rollspel – det är bara det att strid är så ruskigt dödligt att erfarna Neotech-spelare tänker både en och två gånger innan de ger sig in i en strid – precis som i verkligheten.

Världen

Världen år 2059 är visserligen brutal och högteknologisk, men det finns samtidigt ett ordnat samhälle i många länder. Livet i olika världsdelar skiljer sig markant. Ett fåtal länder, företrädelsevis i Europa, Asien och Nordamerika har lyckats uppnå en mycket god situation, medan den övriga världen har det mycket bekymmersamt. Man brukar säga att en olycka sällan kommer ensam – miljöförstöring, överbefolkning, brottslighet, korruption, våld, förtryck, svält, epidemier och narkotika är bara exempel på vad världens befolkning drabbas av.

Neotech - Utgivna produkter

Neotech 2 PDF + Euro, Offensiv & Ultra

Art.Nr: 2062

Efter att grundreglerna till storsäljande Neotech 2 varit slutsålda i över 3 år, finns nu möjligheten att till ett reducerat pris köpa de av Neotechböckerna som kommer vara helt kompatibla med den framtida utgåvan av Neotech, och på köpet få grundreglerna till Neotech 2 som PDF.

I det här paketet ingår:


NEOTECH 2 (PDF)

NEOTECH ULTRA

NEOTECH OFFENSIV

NEOTECH EURO

Neotech Euro

Art.Nr: 2056 
64 sidor

Neotech Euro är en tilläggsmodul med bakgrundsinformation om stormakten Europa, det framåtsträvande SFS (Skandinavien), det diktatoriska Storbritannien och korrupta Ryssland. Här finns mäktiga internationella organisationer, europeiska megaföretag, brottssyndikat och terrorister beskrivna. Modulen innehåller all information som man kan önska för att spela en Neotech-kampanj i Europa.

Neotech Offensiv

Art.Nr: 2055 
176 sidor

Neotech Offensiv expanderar Neotechs värld med mängder av vapen, utrustning och ny bakgrundsinformation. Denna bok innehåller allt som en spelledare behöver veta om vapen och strid år 2059. Neotech Offensiv är en kampanjbok som innehåller massor av bakgrundsmaterial för att skapa en mer levande rollspelsupplevelse. Information om hur vapeninköp går till, licenser för vapen, polisens möjligheter och hur illegala vapen införskaffas. Men Neotech Offensiv är mer än så. Modulen innehåller också över 350 handeldvapen, med data, beskrivningar, hårda fakta samt illustrationer. Givetvis finns över 2.000 olika ammunitionstyper med. Dessutom ingår sprängmedel, minor, skyddsutrustning, specialvapen, granater, ammunition och customiseringsutrustning för handeldvapen. Kampanjmaterial innehållandes information om alla större och mindre vapenföretag ingår också. För de som inte kan så mycket om vapen medföljer detaljerade beskrivningar av vapenteknologier, så som den hylslösa revolutionen, olika mekanismer och konstruktionsprinciper. Utöver detta hittar man detaljerade regler för närstrid, information om stridskonster, beskrivningar över närstridsvapen och även ett nytt, förenklat skadesystem. Regler för sjukhusvistelser ingår givetvis också.

Neotech Ultra

Art.Nr: 2057
112 sidor

Neotech Ultra är en supercool modul till N2 som är fullmatad med en hel massa extra material som i huvudsak är gjort för att underlätta för spelledaren att skapa egna äventyr och kampanjer. Det ingår kartor över mängder med intressanta äventyrsplatser, massiva namnlistor, diverse slumpgeneratorer, användbara tabeller (exemplevis länder, företag, grupptabell), historia, diverse ordlistor, arketyper, cinematiskt rollspel, nya yrken, och ytterligare regler som behövs (exempelvis utbyggd rollpersonsgenerering, regler för kontakter och fiender). 

Neotech 2 Rollformulär

Art.Nr: 2053 
Block med 32 dubbelsidiga ark

Rollformulärsblock med 32 dubbelsidiga rollformulär. Blocket är limmat med gummi så att det skall vara lätt att riva ut rollformulären utan att de tar skada. 

Neotech 2 Spelledarskärm

Art.Nr: 2054 
3 delad + med två tabellhäften

Den nya spellederaskärmen till Neotech 2 är ett måste för alla seriösa spelledare. Här finns alla viktiga tabeller som behövs för att spela Neotech. Exempelvis finns alla skadetabeller i ett speciellt tabellhäfte. Spelledarskärmen har måtten 630 x 297 mm och är delad i tre sektioner som kan vikas ihop.

Neotech Hardware

Art.Nr: 2004 
64 sidor

Neotech Hardware är en utrustningsguide till Neotech där all utrustning mellan himmel och jord beskrivs. Information om till exempel ambulansservice och krisutryckning, lås och larmsystem, datorer, fordon, säkerhetsutrustning, media med information om SimStim(TM), telefoner och kommunikation, övervakningsmaterial, kläder och mode, betalningssätt samt mycket, mycket mer beskrivs ingående. Neotech Hardware ger rollpersonerna ett rejält urval att välja bland, men med detaljerade regler för licenser och tillgänglighet får de problem med den mest extrema utrustningen.

Neotech Nippon

Art.Nr: 2012 
88 sidor

Neotech Nippon är en bakgrundsmodul som behandlar Fjärran Östern med inriktning mot Japan. Kompletta och mycket detaljerade regler för över 30 stridskonster ingår och det beskrivs hur affärer, kultur, språk och vardagsliv fungerar och hur polisen och militären opererar. Dessutom medföljer ett fullängdsäventyr, Pandora Complex. Äventyret behandlar hur rollpersonernas liv med ens ändras då saker utanför deras makt händer och påverkar dem på ett mycket markant sätt. Med äventyret medföljer öven viss info om företagsninjor.

Avalanche

Avalanche är ett actionladdat högteknoäventyr i bästa technothrillerstil med många vändningar och skiftande miljöer allt från Colombias heta djungler, till Miamis betong- och glasfasader och slutligen kylan norr om polcirkeln. Äventyret innehåler extremt mycket action och lär få den mest kallhamrade spelare att svettas! Avalanche är ett rejält äventyr som innehåller ny teknologi som ej tidigare har presenterats och ger även viss information om Skandinaviens försvarsmakt.

Metusalems Offer

Art.Nr: 2011 
48 sidor

Metusalems Offer är ett spännande äventyr som lockar spelarna in i en situation där de måste återta ett forskningobjekt som konkurrenten har stulit. Det actionsfyllda äventyret utspelar sig till en början i statsmiljö för att avslutas i Nordafrikas heta öken. Metusalems Offer passar mycket bra som ett introduktionsäventyr till Neotech och ger spelledaren mycket hjälp.

Operation Mangala

Art.Nr: 2015 
64 sidor

Operation Mangala är ett äventyr som till en början utspelar sig i rymden, närmare bestämt på Marskolonin Eldorado. Rollpersonerna är kurirer, men de är inte ensamma om att vilja slutföra sitt uppdrag. Det kommer för rollpersonernas del att bli mycket förvecklingar och snabba vändningar. Operation Mangala låter rollpersonerna stångas med några av de största giganterna inom MediTech-branschen, jämte företagsstyrkor och kriminella gäng. Maximal action utlovas!

Showdown Berlin

Art.Nr: 2060 
32 sidor

Showdown: Berlin är ett introduktionsäventyr till Neotech 2. Äventyret utspelar sig i ett brutalt och nedgånget Berlin, som beskrivs ingående. Rollpersonerna har funnit en stöt som skall ordna upp alla deras trassliga problem. Det är inte förrän det är försent som de inser vad de i själva verket gett sig in på.

 

Copyright © 2014 Neogames AB. All rights reserved.